Her har du hjelp til hvordan du skal tilberede den perfekte lutefisken.
Ingredienser:
Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er vel nykokte poteter, massevis av sprø-stekt bacon og smeltet ribbefett, sennep og ertestuing.
Foto: apèritif.no
Svinekjøtt. Norges mest spiste kjøttslag. Juleribbe til jul og kokt skinke resten av året er mye grunnen til det.
Neste gang du steker en svinekotelett, tenk på at den inneholder skarve 2,5 % fett. I 50-årene var grisen nemlig både litt for fet og rund.
En bevisst krysning av raser har gitt oss dagens magre, lange griser. Så mager at det nylig har blitt krysset frem en ny griserase med litt mer fettmarmorering i kjøttet. Visste du forresten at Norge er ett av de få land hvor kupering av grisens hale er forbudt? Krøll på halen er nemlig et tegn på at grisen trives.
Foto: Mari Svenningsen / Matprat