Innsendte bidrag

    Bli inspirert!

    Lutefisk-servert_420_420.jpg

    Skal du ha ferskere fisk må du fiske den selv

    Her har du hjelp til hvordan du skal tilberede den perfekte lutefisken.

    Ingredienser:

    • 0,5-1 kg lutefisk pr. person, 1 ½ ss salt.
    • Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne eller stor ildfast form. Skinnet kan eventuelt skjæres bort før koking. Fiskestykkene ruller seg ikke sammen, og ser "penere" ut ved servering. Dryss over salt. Dekk langpanna med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225° C i 30-40 minutter.

    Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er vel nykokte poteter, massevis av sprø-stekt bacon og smeltet ribbefett, sennep og ertestuing.

    Foto: apèritif.no

    Regionens beste kjøttdisker!

    Svinekjøtt. Norges mest spiste kjøttslag. Juleribbe til jul og kokt skinke resten av året er mye grunnen til det.

    Neste gang du steker en svinekotelett, tenk på at den inneholder skarve 2,5 % fett. I 50-årene var grisen nemlig både litt for fet og rund.

    En bevisst krysning av raser har gitt oss dagens magre, lange griser. Så mager at det nylig har blitt krysset frem en ny griserase med litt mer fettmarmorering i kjøttet. Visste du forresten at Norge er ett av de få land hvor kupering av grisens hale er forbudt? Krøll på halen er nemlig et tegn på at grisen trives.

    Foto: Mari Svenningsen / Matprat

    1_svin_mari_ellingsen.jpg

     

    Trumf

     

    Faste Knallkjøp
    Over 100 nye tilbud hver uke!
    For oss er kjøtt et håndverk!
    Prøv våre surdeigsbrød!
    First price!